Opis:
Wpływ owoców czarnego bzu na zdrowie
Korzystne dla zdrowia właściwości owoców czarnego bzu Sambucus nigra znane są od pokoleń. Owoce czarnego bzu mają korzystny wpływ na organizm w okresach wymagających wsparcia odporności np. jesienno-zimowych. Wykazują właściwości antyoksydacyjne, wspomagając naturalne funkcje układu odpornościowego. Aby zachować korzystne właściwości czarnego bzu konieczne jest ich umiejętne przetworzenie i podanie w odpowiedniej formie.
Witamina C i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz wspierają ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.
Dawkowanie:
Dzieci powyżej 6. do 18. roku życia:
2 łyżeczki (10 ml) dziennie
Dorośli:
4 łyżeczki (20 ml) dziennie.
5 ml = 1 łyżeczka do herbaty
10 ml = 2 łyżeczki do herbaty
Przechowywanie:
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze poniżej 25°C. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Skład:
Syrop glukozowy, sok z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra L.), woda, kwas L-askorbinowy (witamina C), aromat malinowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, glukonian cynku (cynk), substancja konserwująca – sorbinian potasu.
Podmiot odpowiedzialny:
Adamed Pharma S.A.
Pieńków, ul. M. Adamkiewicza 6A
05-152 Czosnów
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.